Carole Fry, Sopraan   www.CaroleFry.nl
Carole        Nederlands   ·   Francais   ·   English   ·   Deutsch   ·   Italiano

 .
In Frankrijk

Reeds op jonge leeftijd kwam mijn muzikale talent bovendrijven, zodat ik al op 13 jarige leeftijd voor het eerst optrad als soliste. Tijdens dit optreden werd ik opgemerkt en getipt om naar het conservatorium te gaan. Om zo breed mogelijk te oriënteren ben ik toen ik 15 was begonnen aan zowel het Petit Conservatoire de Mireille (voor Franse chansons) als aan het Claude Debussy Conservatorium 17de Parijs bij I.L Villisech (voor klassieke muziek).

Na 5 jaar, heb ik besloten om mij toe te leggen op klassiek muziek omdat mijn stem zich hier beter voor leent. Tevens gaf dit mij de kans om de hele breedte van mijn stem goed tot zijn recht te laten komen. Hierbij sloot de opleiding aan het Maitrise Notre-Dame de Paris bij B.Gaucet in combinatie met het CNR d' Aubervillers-la Courneuve bij E.Razimovsky perfect aan.

Op zoek naar nieuwe muzikale invloeden heb ik mij daarna in 1993 aangemeld bij het Conservatorium Nadia Boulanger 9de Parijs bij A.M.Rodde en het Centre d' Art Polyphonique voor theoretische vakken.

In Holland

Speciaal voor Udo Reinemann ben ik in 1995 naar Amsterdam verhuisd en begonnen met lessen te volgen bij hem aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Tevens heb ik nog privé lessen gevolgd tot 2000 bij M. Honig, en tot 2005 bij R. Kleekamp. De nadruk lag hierbij op het verder ontwikkelen van mijn zangtechniek. Volgens heb ik tot op heden les gevolgd bij J. Dielemann, J. Sarphati, en G. Berghs. Mijn persoonlijke doel ligt aan de laatste jaren sterk bij het zoeken naar mijn eigen muzikale identiteit.


.
.
.